flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Недовго покаталися мотоциклом

17 жовтня 2017, 10:49

                     Недовго покаталися  мотоциклом.

 

У серпні 2017 року набрав законної сили вирок Кельменецького районного суду  Чернівецької області відносно неповнолітніх Г. та Р., які незаконно заволоділи транспортним засобом.

Неповнолітні домовившись між собою, та маючи на меті незаконно заволодіти транспортним засобом потерпілого М., побачили що останній знаходиться біля бару, зайшли на подвір`я та виштовхали мотоцикл, відштовхавши його на деяку відстань, з використанням ключа, який знаходився  в замку запалення, разом виїхали на околицю села. Пізніше мотоцикл заховали в іншому селі.

В судовому засіданні неповнолітні щиро жалкували про вчинене, розкаялися, попросили вибачення у потерпілого, а тому суд при призначенні покарання обвинуваченим  врахував ступінь тяжкості вчиненого, особи обвинувачених, які позитивно характеризувалися за місцем проживання та навчання, активно сприяли розкриттю злочину, добровільно відшкодували шкоду, суд врахував їх умови життя та виховання, відсутність належного контролю  за поведінкою дитини з боку батьків, рівень розвитку обвинувачених, які є неповнолітніми та не мають повної загальної середньої освіти.

Врахувавши всі вказані обставини справи, суд дійшов до висновку  про можливість  виправлення обвинувачених без відбування покарання, та звільнив їх від відбування основного покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 1 рік на підставі ст.ст.75, 104 КК України.

Якщо неповнолітні протягом іспитового строку не вчинять нового злочину та виконають обов'язки, встановлені судом, то вони будуть звільнені від основного покарання у виді позбавлення волі. Якщо ж під час іспитового строку вони вчинять новий злочин, то будуть нести відповідальність за новий злочин і відбуватимуть покарання за даним вироком у вигляді позбавлення волі в місцях позбавлення волі.

 

 

 

 

                                                    Прес-секретар

                                                    Кельменецького районного суду

                                                    Паламарчук Г.М.