flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про відкриття провадження у справі №717/458/24

05 березня 2024, 09:03

Справа №717/458/24

Номер провадження 2-а/717/20/24

УХВАЛА
про прийняття позовної заяви до розгляду
та відкриття провадження у справі
04 березня 2024 року смт.Кельменці
Суддя Кельменецького районного  суду Чернівецької області Телешман О.В., розглянув адміністративний позов Заплітного Петра Петровича (житель селище Кельменці Дністровського району Чернівецької області вулиця О.Паламаря,4) до Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області про скасування постанови про адміністративне правопорушення, -
                                             ВСТАНОВИВ:
Позивач подав до Кельменецького районного суду Чернівецької області, позовну заяву, у якій просить скасувати постанову серії БАД № 141916 від 15.02.2024 року про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 5 ст. 121 КУпАП.
Підстава позову: позов заявлений з тих підстав, що інспектором Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області протиправно було винесено постанову про накладення на Заплітного П.П. адміністративного стягнення за вчинення правопорушення передбаченого ч.5 ст. 121 КУпАП.
Позовна заява подана  і оформлена у порядку встановленому КАС України та підсудна Кельменецькому районному суду Чернівецької області.
     Враховуючи вищенаведене, вважаю, що за вищевказаною  заявою слід відкрити  провадження у адміністративній справі та призначити по цій справі  судове засідання.
       Керуючись ст. 171 КАС України, суддя,-
                                                  УХВАЛИВ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за позовом Заплітного Петра Петровича до Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області про скасування постанови про адміністративне правопорушення.
2. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.
3. Визначити відповідачу строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до 12.03.2024 року. 
4. Призначити і провести судове засідання по даній справі о 14 годині 15 хвилин 12 березня 2024 року в залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в селище Кельменці Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.
5. Запропонувати відповідачу до 12 березня 2024 року подати:
до Кельменецького районного суду Чернівецької області відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.
позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.
У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.
6. Повідомити про підготовче судове засідання: позивача та відповідача.
7. Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kl.cv.court.gov.ua
8. Апеляційну скаргу на ухвалу щодо порушення правил підсудності може бути подано протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження  якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.
Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин.

Суддя