flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про відкриття провадження у справі №717/142/24

23 січня 2024, 13:56
                                                     
Справа № 717/142/24
 
Номер провадження 2-а/717/18/24
                             
 
 
                                    УХВАЛА
                          про відкриття провадження у справі
 
23 січня 2024 року                                                 смт. Кельменці
 
Суддя Кельменецького районного  суду Чернівецької області Телешман О.В., розглянув адміністративний позов Базя Вадима Анатолійовича, жителя с. Іванівці Дністровського району Чернівецької області вулиця Незалежності будинок 53, до Департаменту патрульної поліції м. Київ вулиця Ф. Ернста будинок 3, про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення, -  
                                             ВСТАНОВИВ:
Позивач подав до Кельменецького районного суду Чернівецької області, позовну заяву, у якій просить скасувати постанову інспектора  Управління патрульної поліції Стельмаха Віталія Миколайовича, серії БАБ №013879 № 7951436 від 15.12.2023 року про притягнення позивача – Базь Вадима Анатолійовича, жителя с. Іванівці Дністровського району Чернівецької області до адміністративної відповідальності за  ст. 125 КУпАП. 
Підстава позову: позов заявлений з тих підстав, що інспектором Департаменту патрульної поліції протиправно було винесено постанову про накладення на Базя В.А. адміністративного стягнення за вчинення правопорушення передбаченого  ст. 125 КУпАП. 
Позовна заява подана  і оформлена у порядку встановленому КАС України та підсудна Кельменецькому районному суду Чернівецької області.
     Враховуючи вищенаведене, вважаю, що за вищевказаною  заявою слід відкрити  провадження у адміністративній справі та призначити по цій справі  судове засідання.
       Керуючись ст. 171 КАС України, суддя,-
                                                  УХВАЛИВ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за позовом Базь Вадима Анатолійовича до Департаменту патрульної поліції, про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення.
2. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.
3. Визначити відповідачу строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до 01 лютого 2024 року .  
4. Призначити і провести судове засідання по даній справі о 14 годині 30 хвилин  01 лютого 2024 року в залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.
5. Запропонувати відповідачу до 14 години 30 хвилин 01 лютого 2024 року подати:
до Кельменецького районного суду Чернівецької області відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.
позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. 
У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.
6. Повідомити про підготовче судове засідання: позивача та відповідача. 
7. Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kl.cv.court.gov.ua
8. Апеляційну скаргу на ухвалу щодо порушення правил підсудності може бути подано протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження  якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.
Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин.
 
Суддя: