flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про відкриття провадження у адміністративній справі

06 січня 2022, 10:13


Справа №717/1732/21

Номер провадження 2-а/717/1/22




УХВАЛА
про відкриття провадження у справі

05.01.2022 року смт. Кельменці
    Суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області Телешман О.В. розглянувши адміністративний позов Базелюка Станіслава Петровича (проживає(знаходиться)  с.Перківці, вул. Сільська, буд. 14  Дністровського району Чернівецької області) до Департаменту патрульної поліції (знаходиться  вул. Ф.Ернста, буд.24  м. Київ) та Управління патрульної поліції в Чернівецькій області (знаходиться) м.Чернівці, вул. Заводська, буд. 22 , про скасування постанови про справі про адміністративне правопорушення, -
ВСТАНОВИВ:
       Позивач Базелюк С.П. подав до Кельменецького районного суду Чернівецької області позовну заяву, в якій просить: скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення серії ЕАО №5123611 від 08 грудня 2021 від 08 грудня 2021 року по справі про адміністративного правопорушення щодо Базелюка Станіслава Петровича за ч. 1 ст.126 КУпАП та закрити справу про адміністративне правопорушення, закрити справу про адміністративне правопорушення стосовно за ч.1 чт.126 КУпАП та стягнути за рахунок бюджетних асигнувань суб’єкта владних повноважень – відповідач Управління патрульної поліції на користь позивача – Базелюка Станіслава Петровича 454 гривень судових витрат у вигляді витрат по сплаті судового збору.
Предметом позову є постанова про накладення адміністративного стягнення на позивача.
Позов заявлено з тих підстав, що працівник поліції (службова особа) від імені відповідача протиправно виніс постанову про адміністративне правопорушення, оскільки в діях позивача відсутні склад та подія адміністративного правопорушення.
Справа предметно підсудна Кельменецькому районному суду Чернівецької області. Відповідно до ч. 2 ст. 171 КАС України, суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.
Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. 160 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у адміністративній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі.
Під час відкриття провадження у справі суддя вирішив, що вказаний спір підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження .
Керуючись ст.ст.160,161,171, КАС України, суддя -, -
УХВАЛИВ:
   1. Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Базелюка Станіслава Петровича до Департаменту патрульної поліції та Управління патрульної поліції в Чернівецькій області про скасування постанови про справі про адміністративне правопорушення.
        2.  Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.
3.  Призначити і провести судове засідання по даній цивільній справі о 13 годині 30 хвилин 13 січня 2022 року в залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.
4. Запропонувати відповідачам до 13 години 30 хвилин 13 січня 2022 року подати:
до Кельменецького районного суду Чернівецької області відзив на позов та всі письмові та електронні докази ( які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;
позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам – копію відзиву та доданих до нього документів. У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами;
до Кельменецького районного суду Чернівецької області заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження с та заперечення щодо відповіді на відзив, якщо відповідь на відзив буде подано.
5. Запропонувати позивачу Базелюку С.П. до 13 години 30 хвилин 13 січня 2022 року подати відповідь на відзив, якщо останній буде подано.
6. Повідомити про судове засідання:
Позивача: Базелюка С.П.
Відповідачів: Департамент патрульної поліції та Управління патрульної поліції в Чернівецькій області.
7. Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kl.cv.court.gov.ua.
Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. В Кельменецькому районному суді Чернівецької області є відповідна технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції.
8. Апеляційну скаргу на ухвалу щодо порушення правил підсудності може бути подано безпосередньо до сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження  якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя: Телешман О.В.